vrijdag 14 februari 2014

Pizza Calzone

Nog een variant van pizza die heel erg populair is hier in huis. Je kunt er weer alles in stoppen wat je ook op een normale pizza zou doen en zelfs italiaanse roerbakgroenten (even voorbakken)

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Voor 4 stuks (= 4 volwassenen, voor de kinderen maak ik meestal een kleine versie en gebruik ik dus 3/4 van dit recept)

Meng 1 pak witbroodmix met 300 ml water en 2 el olijfolie, voor smaak zou je evt nog wat italiaanse kruiden door het deeg kunnen kneden. Laat afgedekt 15 minuten rijzen

Ondertussen kun je alvast de groenten en/of vleeswaren en kaas snijden/ raspen
Voor de saus gebruik ik gezeefde tomaten gemengd met knoflook (geperst) en italiaanse kruiden

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
Rol ze uit tot een ovaal. Bedek de bodem in zijn geheel met de saus. Leg de overige ingredienten op 1 helft en vouw dubbel. Met een vork druk je het deeg dicht.
Bak de pizza s een minuut of 18 in de oven (pas op, ze zijn heel heet van binnen)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten