vrijdag 22 augustus 2014

Gnocchi

Superlekker en niet te vergelijken met die dingen uit het koelvak :)

Het eerste recept wat ik heb gebruikt was van de  jumbo. Omdat ik de gnocchi zelf vrij flauw vond heb ik uit het boek So kocht Sud Tirol nog een 2e recept.

Hiervoor heb je nodig
400 gr aardappelen (gekookt en geprakt)
125 gr bloem
2 eidooiers
peper, zout en nootmuskaat

Als je de aardappels hebt gekookt en gestampt maar er zitten nog stukjes in (van de aardappel), maak je dan geen zorgen. Zodra ze gekookt zijn merk je daar niks meer van.

Voeg alle ingredienten bij elkaar en maak daar een stevig, niet plakkend deeg van (voeg evt extra bloem toe) Maak er dan rollen van van ongeveer 1 cm doorsnede, snij er dan gnocchi van (1,5 a 2 cm) en duw in met een vork.  Laat de gnocchi in een pan met kokend water glijden, zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar

Lekker met een tomaten/basilicum saus of een wat pittiger kaassaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten