vrijdag 17 oktober 2014

1 persoons appeltaartje

Ik had het eens voorbij zien komen bij een kennis op facebook en vond het een superleuk idee. Appeltaartjes bakken in een cupcake vorm.
Ik gebruik altijd het recept achter op het pak zelfrijzend bakmeel van koopmans (300 gr zelfrijzend bakmeel, 160 gr witte basterdsuiker, 200 gr boter, 1 snufje zout, 3/4 ei)

Ik rolde het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en stak daar met een glas (wat net iets groter was dan het rondje van de cupcake) rondjes uit voor de bodem. Deze duwde ik voorzichtig in de goed ingevette (!) cupcakevorm. Hierna ging er een appel/suiker/rozijnen/kaneel mengsel op en voor het deksel stak ik wederom rondjes uit het deeg. Een beetje aandrukken en bestrijken met de rest van het ei.

40 a 45 minuten op 175 gr.
Ik was blij verrast dat ze zo goed gelukt waren.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten